Rekrutacja 2020/2021
Bardzo ważne
9 czerwca o godz. 14.00 zapraszamy wszystkich kandydatów oraz rodziców do udziału w pokazie na żywo, przygotowanym przez firmę VULCAN.
Wystarczy wejść na stronę naborową kandydata https://bydgoszcz.edu.com.pl
Pokaz dotyczy elektronicznej rekrutacji do szkół ponadpodstawowych, w szczególności kandydat/rodzic dowie się:
- jak złożyć wniosek w systemie;
- co zrobić, żeby we wrześniu dostać się do wymarzonej szkoły;
- jak działa algorytm naborowy.
Zespół Szkół Spożywczych ogłasza nabór absolwentów szkoły podstawowej do klas pierwszych na rok szkolny 2020/2021:
do Technikum Logistyczno - Spożywczego nr 13 w zawodzie:
technik technologii żywności – 32 miejsca (rozszerzona biologia)
technik logistyk – 32 miejsca (rozszerzona matematyka)
technik spedytor – 32 miejsca (rozszerzona geografia)
do Branżowej Szkoły I stopnia nr 13 Logistyczno - Spożywczej w zawodzie:
cukiernik – 16 miejsc
piekarz – 16 miejsc
przetwórca mięsa – 16 miejsc
magazynier-logistyk – 16 miejsc.
Bardzo ważne
9 czerwca o godz. 14.00 zapraszamy wszystkich kandydatów oraz rodziców do udziału w pokazie na żywo, przygotowanym przez firmę VULCAN.
Wystarczy wejść na stronę naborową kandydata https://bydgoszcz.edu.com.pl
Pokaz dotyczy elektronicznej rekrutacji do szkół ponadpodstawowych, w szczególności kandydat/rodzic dowie się:
- jak złożyć wniosek w systemie;
- co zrobić, żeby we wrześniu dostać się do wymarzonej szkoły;
- jak działa algorytm naborowy.
W roku 2020 w prestiżowym rankingu Perspektyw „Najlepsze technika w Polsce”
Technikum Logistyczno – Spożywcze nr 13
uzyskało tytuł Złotej Szkoły 2020,zajmując 50 miejsce w kraju.
W szkole każdy zainteresowany uczeń ma możliwość uczestniczyć w darmowych szkoleniach, zajęciach pozalekcyjnych, wycieczkach i płatnych stażach zawodowych. Kontynuujemy projekty Akcja - Kwalifikacja II. Od września rozpoczynamy nowy sezon szkoleń -całkowicie darmowych- dla uczniów w tym: barista, barman, operator wózków widłowych, mocowanie ładunków, przewóz ładunków niebezpiecznych, operator podestów, kurs kuchni molekularnej, kochania japońska Sushi, kursy dla spedytorów i logistyków: czas pracy kierowcy, transport artykułów spożywczych ATP, ładunków niebezpiecznych ADR, certyfikat kompetencji zawodowych przewoźnika i spedytora CPC. Wszystkie kursy w ramach kilku edycji kończą się certyfikatami państwowymi lub niezależnych stowarzyszeń pracodawców i są ważnym argumentem kandydata na rynku pracy.
Ponadto w szkole działa Punkt Informacji i Kariery, w którym uczniowie mogą uzyskać fachową poradę od doradcy zawodowego
Więcej informacji w zakładce KANDYDAT