Wytyczne dyrektora Zespołu Szkół Spożywczych w Bydgoszczy

Opublikowano: 2021-05-13 13:40, Numer artykułu: 40312 , Autor: D.Kucharko

 

Wytyczne dyrektora Zespołu Szkół Spożywczych w Bydgoszczy

na podstawie:

Wytycznych MEiN, MZ i GIS  dla szkół podstawowych i ponadpodstawowych  (aktualizacja 17.05.2021 r.)

Organizacja zajęć w szkole

Dystans

-       minimalna odległość pomiędzy osobami: 1,5 metra.

Dezynfekcja

-       przed i po zajęciach mycie powierzchni detergentem lub dezynfekcja środkiem dezynfekującym.

Higiena

-       częste mycie rąk (lub dezynfekcja rąk), ochrona podczas kichania i kaszlu, unikanie dotykania oczu, nosa i ust.

Maseczka

-       w przestrzeniach wspólnych, gdy nie można zachować dystansu pomiędzy grupami.

Wietrzenie

-       przed, po i w trakcie zajęć oraz przerw, a także w dni wolne od zajęć.


Pliki do pobrania: