Wytyczne dyrektora Zespołu Szkół Spożywczych w Bydgoszczy
Opublikowano: 2021-05-13 13:40, Numer artykułu: 40312 , Autor: D.Kucharko
Wytyczne dyrektora Zespołu Szkół Spożywczych w Bydgoszczy
na podstawie:
Wytycznych MEiN, MZ i GIS dla szkół podstawowych i ponadpodstawowych (aktualizacja 17.05.2021 r.)
Organizacja zajęć w szkole
Dystans |
- minimalna odległość pomiędzy osobami: 1,5 metra. |
Dezynfekcja |
- przed i po zajęciach mycie powierzchni detergentem lub dezynfekcja środkiem dezynfekującym. |
Higiena |
- częste mycie rąk (lub dezynfekcja rąk), ochrona podczas kichania i kaszlu, unikanie dotykania oczu, nosa i ust. |
Maseczka |
- w przestrzeniach wspólnych, gdy nie można zachować dystansu pomiędzy grupami. |
Wietrzenie |
- przed, po i w trakcie zajęć oraz przerw, a także w dni wolne od zajęć. |
Pliki do pobrania: